marina eduard alen čita

Alen Liverić interpretira pjesmu “Brod u boci” Arsena Dedića. Na slici: Marina Biti, Eduard Šimetić i Alen Liverić

Prvo OZ-ovo javno događanje!

Povodom dobivanje registracije, o čemu smo zaprimili obavijest upravo na dan 2. listopada 2015. godine, organizirali smo prvo javno događanje Udruge OZ pod nazivom Brod u boci.

Ovo događanje je činilo dio OZ-ovog programa retrOZakcija, pa je ono ujedno bilo i povod za predstavljanje toga programa javnosti.

U središtu događanja bila je izložba maketa brodova u boci riječkog brodomaketara Eduarda Šimetića, što smo poratili umjetničkim programom: glazbenim i glumačkim interpretacijama poezije Arsena Dedića, evocirajući naziv njegove zbirke poezije iz 1971. godine: “Brod u boci”.

Program su izvodili riječki glumci Alen Liverić i Davor Jureško te glazbenik Matko Basara

Poseban gost večeri bio je brodomaketar Eduard Šimetić

Domaćica večeri bila je Marina Biti, članica predsjedništva OZ-a

Sve se to događalo u šarmantnom prostoru, u Book Caffeu Dnevni boravak u Rijeci, U Ciottinoj 12a, od 18.00 sati nadalje.

Događanje je i opisno i slikovno prenijeto na portalu Moja Rijeka, odakle preuzimamo i video zapis koji vam može približiti dio atmosfere te nadasve ugodne večeri i predstaviti vam pobliže OZ i Eduarda Šimetića.

 

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] spomen na Arsena Dedića kojemu je događanje “Brod u boci” bilo u cijelosti posvećeno, pojedine izloške iz priložene galerije “krstimo” […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply