Glazbena tribina “Beatlesi: pogled unatrag, pogled unaprijed


Mjesto događaja: Omladinski kulturni centar Palach u Rijeci. Vrijeme: cca 19.00 sati 18. ožujka 2016. godine. U Palachu, ugodni gužvanac.

gužvanac


Prepričati sve ne možemo, ali dojam ćemo vam pokušati prenijeti. Korak po korak. Video snimkom i fotografijama u kliznim nizovima. Izabrali smo tek neke, i nije bilo lako izabrati 🙂Odmah nam je bilo jasno da ćemo malo kasniti s početkom tribine, jer našeg posebnog gosta, Ivu Josipovića, i novinari i publika zadržavaju u njegovim nastojanjima da stigne do bine. Iako navikli na formalniji imidž bivšega predsjednika, svi se vrlo brzo i lako prilagođavamo ležernoj atmosferi kojom ovaj susret od prvih trenutaka odiše. Ćaskamo jedni s drugima, u društvu smo prijatelja.Večer započinje glasom Marine Tomaček,  izuzetnom interpretacijom pjesme “Yesterday”. I nakon toga, naša tribina kreće…Od teme do teme kretali smo se, uz sliku i zvuk, kroz glazbu i tekstove čuvene liverpoolske četvorke. Od koraka do koraka, Ivo Josipović i Marina Biti bili su praćeni i čašćeni glazbenim asocijacijama i interpretacijama Olje Dešića.Poantu je ovoj večeri donijela vizija buduće opere o Johnu Lennonu koju pripremaju Ivo Josipović kao skladatelj i Marina Biti kao libretistica.Da se u ležernome čavrljanju nije izgubila nit, zaslužna je Svjetlana Hribar koja je moderirala ovom glazbenom tribinom i dominira središtem kompozicije zaključne fotografije našega prikaza!


Čini nam se kao da je prebrzo sve završilo!

OZ zahvaljuje Studentskom kulturnom centru Sveučilišta u Rijeci i Filozofskom fakultetu u Rijeci na suradnji koja je omogućila ovaj nadasve ugodni događaj!


Fotografije: Damir Car

Video prilog: Saša Stanić

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply